Nordea Invest Enhanced

Investeringsfonde – mere end indeks, men stadig til indekspris

Nordea Invest Enhanced er en serie investeringsfonde designet til at klare sig en smule bedre end indeksfonde. Hvad mener vi med det? Jo, målet med vores Enhanced fonde er at slå indekset marginalt. Dette tilstræber vi ved at tage udgangspunkt i et givent indeks, men samtidig identificere og fravælge aktier, der f.eks. er specielt dyre eller hvor prisen svinger meget.

Kort sagt: Vi skiller skidt fra kanel for at opnå et bedre afkast til investorerne.

Til dig, der ønsker lavere omkostninger

Nordea Invest tror som udgangspunkt på aktiv forvaltning – for vi har historisk vist at vi ofte kan skabe ekstra værdi på den måde. Men normal aktiv forvaltning behøver ikke at være det rigtige valg for alle investorer i alle situationer. Nogen gange er lave omkostninger vigtigere, end udsigten til et muligt merafkast.

Vores Nordea Invest Enhanced fonde er investeringsprodukter, der tager udgangspunkt i et markedsindeks, men hvor der tages enkelte aktive beslutninger for at balancere beholdningen så økonomisk fordelagtigt for investorerne som muligt.

Det betyder både, at det forventede afkast vil ligge en smule højere end indeksets, og at omkostningerne kan holdes på et niveau, som typisk kun er forbeholdt indeksfonde.
 

Passiv tilsat lidt aktiv

"I vores Nordea Invest Enhanced fonde har vi tilsat en smule af vores succesfulde aktive forvaltning til de traditionelle indeksfonde. Vi tilbyder investorerne en ny type fond med samme lave omkostninger, som det forventes ved passiv forvaltning".


- Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest

Fem verdensomspændende investeringsfonde

De nye Enhanced investeringsfonde i Nordea Invest tæller - foruden vores eksisterende Nordamerika Enhanced fond - en Europa Enhanced fond, en Japan Enhanced fond og en Global Enhanced fond. På vej er også en Emerging Markets Enhanced fond.

Alle tager udgangspunkt i et givent indeks, men som et plus har vi aktivt fjernet de "dyre" eller "dårlige" selskaber som potentielt kunne påvirke afkastet negativt. 

Sidst - men ikke mindst - kan du være sikker på at din opsparing ikke bliver investeret i klyngebomber, atomvåben, kul eller landminer. De er også aktivt fjernet. 

Man kan sige at vi har tilladt os at pille det værste fra.

Klik dig ind på de enkelte fonde, hvis du vil læse prospektet og vide mere om nøgletal, afkast og omkostninger.

Europe Enhanced

Japan Enhanced

Global Enhanced

America Enhanced

Emerging Markets Enhanced

Man rolling coin

Nordea Investor – online aktiehandel

Nordea Investor er vores digitale handelsplatform, hvor du nemt og enkelt kan handle værdipapirer fra computer såvel som mobile enheder.

Sådan investerer du

Log på Nordea Investor

Klik på fanebladet ’Markedet’

Vælg ‘Investeringsforeninger’

Afgiv din ordre

Bliv investor

Er du kommet frem til, at du gerne vil investere dine penge? Så er næste skridt at få tegnet en personlig investeringsprofil. Lad Nordea Bank klæde dig på, så du kan træffe dine investeringsbeslutninger på et personligt og velinformeret grundlag.