Nordea Invest Klima og Miljø

Den grønne omstilling er blevet en global megatrend

I Nordea Invest Klima og Miljø investerer du i virksomheder, der tager hånd om nutidens klima- og miljømæssige udfordringer. 

Den grønne omstilling er nemlig blevet en global megatrend, som ikke alene baner vejen for en sundere klode og mere effektive virksomheder. Men i lige så høj grad for et solidt, risikojusteret og langsigtet afkast for dig som investor. 

Container, mailtruck and windmill

Hvad er Nordea Invest Klima og Miljø?

En investering med hjertet – og hjernen

En investering med hjertet – og hjernen Som investor behøver du ikke længere gå på kompromis økonomisk, hvis du vil investere klimavenligt. Markedet er modnet og selskaberne leverer flotte resultater – ligesom de typisk også har bedre vækstperspektiver end det generelle marked.

Det skyldes blandt andet, at klima- og miljøinvesteringer både giver mening på et økonomisk, klimamæssigt og forretningsmæssigt plan.

Det giver økonomisk mening…
… at bruge færre ressourcer mere effektivt

Det giver miljømæssig mening…
… at minimere skadelige følgevirkninger som påvirker planeten

Det giver konkurrencemæssig mening…
… at fokusere på bæredygtighed, da det er et afgørende parameter for et stigende antal forbrugerne.

5 stjerner hos Morningstar

Morningstar Rating er en kvantitativ evaluering af, hvordan en fond har klaret sig målt på afkast, risiko og omkostninger.

Fem stjerner er topkarakter.

Morningstar

Det handler om at skabe et mere effektivt samfund

Nordea Invest Klima og Miljø er aktivt forvaltet af Nordeas erfarne porteføljemanagere. Teamet investerer globalt i aktier inden for tre klima- og miljørelaterede områder, hvor vi især ser potentiale i selskaber med fokus på at få mere ud af mindre. 

Alternativ energi 
Selskaber i unge brancher med stort potentiale. Fx producenter af løsninger inden for sol- og vindenergi.
5% af porteføljen.

Ressourceoptimering 
Selskaber med fokus på at få mere ud af mindre. Fx mere effektive energiløsninger, økomobilitet og smart-farming.
70% af porteføljen.

Miljøbeskyttelse
Selskaber der gør verden til et renere sted. Fx gennem affaldsbehandling og løsninger, som sikrer rent vand og luft.
25% af porteføljen.

community_houses

5 myter om klima- og miljøinvesteringer

Fremtiden ser lys ud for klima- og miljøinvesteringer

For at nå målet om at holde den globale opvarmning under to grader skal verden, ifølge FN’s klimasekretariat UNEP, fordoble sine klimainvesteringer – så de når næsten 790 milliarder dollars om året – inden 2020. Herefter skal der frem mod 2035 investeres 2,3 billioner dollars årligt i klima- og miljøløsninger.

Alt tyder altså på, at Klima- og miljøløsninger er kommet for at blive. Og selvom det ikke i sig selv er en garanti for afkast, så ser vi gode muligheder for at denne type investeringer også fremover vil være interessante for investorerne.

Hus_solceller

Bliv investor

Er du kommet frem til, at du gerne vil investere dine penge? Så er næste skridt at få tegnet en personlig investeringsprofil. Lad Nordea Bank klæde dig på, så du kan træffe dine investeringsbeslutninger på et personligt og velinformeret grundlag.