Hvad er Nordea Invest Stars?

En bæredygtig investering i effektive virksomheder

Nordea Invest Stars familien består af Global Stars, Nordic Stars, Emerging Stars, USA og Europa. Alle 5 fonde investerer i virksomheder, der udmærker sig i deres måde at håndtere miljø, sociale forhold og selskabsledelse på (også kaldet ESG kriterierne).

Vi tror på, at virksomheder, der har klare processer for disse forhold, udsætter deres forretning for mindre risiko - og det danner et solidt fundament for at skabe et godt langsigtet afkast.

5 kendetegn for Nordea Invest Stars

Global Stars - håndplukkede virksomheder fra hele verden

Global Stars investerer i virksomheder fra hele verden, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 50-60 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Nordic Stars - håndplukkede virksomheder i Norden

Nordic Stars investerer i virksomheder fra Norden, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 40-50 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Emerging Stars – håndplukkede virksomheder i emerging markets

Emerging Stars investerer fortrinsvist i virksomheder fra emerging markets-landene, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 40-50 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Nordea Invest fonde har skiftet til Stars univers

Flere og flere investorer efterspørger bæredygtige investeringer. Derfor har Nordea Invest USA KL og Nordea Invest Europa KL skiftet til Stars univers. Hermed forvaltes de på samme måde som vores øvrige Stars familie, og vores investorer har nu mulighed for at investere i håndplukkede virksomheder fra USA eller Europa med særlig fokus på ESG faktorer. 

Læs mere om NI Europa her

Læs mere om NI USA her

De to fonde skifter navn til "Stars" ved næste generalforsamling.

 

Du kan læse meget mere om bæredygtighed i Nordea Invest Magasinet.

Mand kikker i stjernekikkert

Hvad er ESG?

ESG afspejler virksomhedernes evne til at efterleve forhold omkring miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Virksomhedernes evne til at drive en bæredygtig forretning er vigtig, når vi sammensætter Stars-fondene, og derfor er ESG en helt central del af beslutningsprocessen.

Se mere om ESG i filmen

Bliv investor

Vil du vide mere om investering? Så kontakt Nordea Bank og få tegnet en personlig investeringsprofil.