Hvad er Nordea Invest Stars?

En bæredygtig investering i effektive virksomheder

Nordea Invest Stars familien består af Global Stars, Nordic Stars og Emerging Stars. Alle 3 fonde investerer i bæredygtige virksomheder, der udmærker sig i deres måde at håndtere miljø, sociale forhold og selskabsledelse på (også kaldet ESG kriterierne).

Vi tror på, at virksomheder, der har klare processer for disse forhold, udsætter deres forretning for mindre risiko - og det danner et solidt fundament for at skabe et godt langsigtet afkast.

Global Stars - bæredygtige virksomheder fra hele verden

Global Stars investerer i virksomheder fra hele verden, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 50-60 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Nordic Stars - bæredygtige virksomheder i Norden

Nordic Stars investerer i virksomheder fra Norden, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 40-50 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Emerging Stars – bæredygtige virksomheder i emerging markets

Emerging Stars investerer fortrinsvist i virksomheder fra emerging markets-landene, der har særlig fokus på deres håndtering af miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Fonden består af ca. 40-50 virksomheder og er bredt eksponeret i forskellige industrier. Virksomhederne er alle screenet på grundlag af FN’s principper for ansvarlige investeringer.

Hvad er ESG?

ESG afspejler virksomhedernes evne til at efterleve forhold omkring miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. Virksomhedernes evne til at drive en bæredygtig forretning er vigtig, når vi sammensætter Stars-fondene, og derfor er ESG en helt central del af beslutningsprocessen.

Se mere om ESG i filmen

5 kendetegn for Nordea Invest Stars

Eric Pedersen

"At fokusere på fremtidens vindere er en langsigtet strategi, men også en bæredygtig tilgang til at levere den bedst mulige balance mellem risiko og afkast."

Eric Christian Pedersen,
Chef for ansvarlige investeringer, Nordea Asset Management

signature

Bliv investor

Vil du vide mere om investering? Så kontakt Nordea Bank og få tegnet en personlig investeringsprofil.