Hvad er Nordea Invest Stars?

En investering i bæredygtige virksomheder

Nordea Invest Stars-fondene investerer i en række nøje udvalgte virksomheder, som – ifølge vores in-house analyser – alle udmærker sig i måden, de håndterer muligheder og risici relateret til miljø, menneskerettigheder, arbejdsvilkår og god selskabsledelse.

Vi tror på, at bæredygtige virksomheder, som proaktivt arbejder med disse forhold – og har klare processer på plads til at håndtere dem – udsætter deres forretning for mindre risiko.

Dette skaber et solidt fundament for et bedre langsigtet afkast.

Mød det nyeste medlem af Nordea Invest Stars-familien

Stars-fondenes popularitet har været støt stigende siden den første Stars-fond blev introduceret tilbage i 2011.

Dengang var Stars-fondenes fokus rettet mod det nordiske marked og emerging markets. Perspektivet udvides dog betragteligt med tilgangen af Stars-familiens nyeste medlem, Nordea Invest Global Stars, som blev introduceret i juni 2016.

Nordea Invest Global Stars er en globalt orienteret fond, som investerer i de mest bæredygtige selskaber – identificeret i vores in-house analyser – verden over.

Bag om Global Stars
Klik på boksen og se filmen, hvor porteføljeforvalter Johan Swahn og ESG-analytiker Hetal Damani fortæller om deres samarbejde omkring den nye fond.

Nordea Invest Stars-fonde

Nordea Invest Global Stars-fonden* investerer i selskaber fra hele verden. Fonden fokuserer primært på at finde investeringsobjekter, der udmærker sig ud fra et økonomisk perspektiv, og forventes at outperforme markedet, når det kommer til ESG-faktorer (miljø, sociale forhold & selskabsledelse).

Nordea Invest Global Stars består af 50-60 virksomheder, og fonden er bredt eksponeret i en lang række forskellige industrier.

*Fonden er forvaltet af Nordea Investment Funds S.A. – et selskab i Nordea Bank AB-gruppen.

Nordea Invest har et solidt kendskab til alle de nordiske lande, og Nordea Invest Nordic Stars-fonden* investerer udelukkende i virksomheder fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Fonden har fokus på at opretholde en portefølje ca. 50 virksomheder, som alle kan fremvise bæredygtige forretningsmodeller. Dette giver en eksponering i en række forskellige sektorer – fx industri, teknologi og råvarer – da de nordiske markeder er meget forskelligartede.

*Fonden er forvaltet af Nordea Investment Funds S.A. – et selskab i Nordea Bank AB-gruppen.

Nordea Invest Emerging Stars-fonden* afsøger konstant de globale emerging markets for at finde virksomheder, som udmærker sig, og har potentialet til at blive en global markedsleder inden for deres branche – både økonomisk og set ud fra et ESG-synspunkt.

Nordea Invest Emerging Stars investerer udelukkende i lande fra emerging markets. Sammenlignet med mange lignende fonde, er Nordea Invest Emerging Stars-porteføljen dog langt mere koncentreret.

Nordea Invest Emerging Stars består typisk af ca. 40-60 virksomheder.

*Fonden er forvaltet af Nordea Investment Funds S.A. – et selskab i Nordea Bank AB-gruppen.

ESG forklaret

Når vi screener nye virksomheder til porteføljerne i vores Stars-fonde, er ESG en helt central del af beslutningsprocessen.

Men hvad er ESG – og hvordan er ESG din sikkerhed for bæredygtige investeringer?

Få svarene i filmen.

Fremtidens vindere er bæredygtige

Vi mener at de selskaber, som aktivt håndterer miljø- og sociale forhold og selskabsledelse – og integrerer disse elementer i den daglige drift – udsætter sig selv for mindre risiko end konkurrenterne.

Stars-fondene udvælger de bedste selskaber baseret på disse kriterier. På den måde gør vi det muligt at opnå et stabilt, langsigtet afkast.

Det betyder også, at kun de absolut mest bæredygtige selskaber med et stærkt langsigtet potentiale kommer i betragtning til Stars-fondene.

5 kendetegn for Nordea Invest Stars

Eric Pedersen

"At fokusere på fremtidens vindere er en langsigtet strategi, men også en bæredygtig tilgang til at levere den bedst mulige balance mellem risiko og afkast."

Eric Christian Pedersen,
Direktør, Nordea Invest

signature

Sådan investerer du

Log på Nordea Investor

Klik på fanebladet ’Markedet’

Vælg ‘Investeringsforeninger’

Afgiv din ordre