15 November 2019

Nordea skal stå for Miljø og Klima investeringer i LD fra 2020

I første kvartal 2020 overtager Nordea investeringerne i Lønmodtagernes Dyrtids Fondes pulje LD Miljø og Klima, som i dag har en formue på over en halv mia. kr. 
Nordea Asset Management har vundet pladsen som investeringsrådgiver for LD Fondes pulje ’LD Miljø og Klima’ med en formue på 550 mio. kr. – en formue, der forventes at vokse betragteligt i løbet af de kommende år.

Dermed høster vi stor anerkendelse for vores målrettede indsats inden for investeringer med fokus på bæredygtighed og FN’s verdensmål inden for miljø og klima. 

I en kommentar til valget siger finansdirektør i LD, Charlotte Mark, at Nordea har et stærkt team med mange års erfaring. ”Vi finder det meget positivt, at Nordea styrker miljø og klima gennem et aktivt ejerskab. Erfaring, stabilitet, commitment til ESG (ansvarlige investeringer, red.) og ESG-integration i aktieudvælgelsen har sammen med aktivt ejerskab været væsentlige parametre for vores valg”, siger hun.

En del af verdenseliten
Direktør i Nordea Invest, Eric Pedersen, er stolt af, at Nordea har landet forvaltningen af en så profileret fond hos en så betydelig kunde for næsen af 16 andre bydere. 
“LD er så stor og internationalt velrenommeret en kunde, at de i praksis kan vælge mellem alle kapitalforvaltere i verden. Så når Nordea vinder et mandat i EU-udbud som det her, så er det ikke bare en dansk succeshistorie. Så bekræfter det, at Nordea er i den absolutte top globalt, når det gælder investeringer i klima og ESG. Det er frugten af over 12 års hårdt arbejde i Nordea Asset Management, og det kan vi allesammen godt tillade os at være stolte af”, siger Eric, der i de sidste 10 år har kunnet tilbyde private investorer Nordea Invest Klima og Miljø (link) – den første af slagsen i Danmark indenfor det  klima- og miljørelaterede område. 

Stigende potentiale
Der er et stadig stigende potentiale for de bæredygtige investeringer, siger Hilde Nedrehagen Jenssen, chef for Fundamental Equities i Nordea Asset Management:

”Vi mener, at klimaløsninger og afkast går hånd i hånd. Virksomheder afsøger i stigende grad bæredygtige forretningsmuligheder. Forbrugere efterspørger sund og ren mad, bæredygtig emballage osv. Så mulighederne for at investere og skabe et attraktivt afkast udvides hele tiden med denne globale mega-trend.”


Hvis du vil vide mere om:

LD’s valg af Nordea: https://www.ld.dk/nyheder/2019/nyt-samarbejde-med-nordea-om-baeredygtige-investeringer/
Nordea Invest Klima og Miljø:  https://nordeainvest.dk/klima
Nordea Invest Stars: https://nordeainvest.dk/stars
Bæredygtig opsparing i Nordea Invest: https://nordeainvest.dk/bo
Bæredygtigt udvalg i Nordea: https://www.nordea.dk/privat/produkter/investering/baeredygtig-investering.html