Nordea Invest Klima og Miljø

I Nordea Invest Klima og Miljø investerer du i virksomheder, der tager hånd om klima- og miljøudfordringer. 

Den grønne omstilling er en global megatrend, som ikke alene baner vejen for en sundere klode og mere effektive virksomheder. Men i lige så høj grad for muligheden for at skabe et langsigtet og risikojusteret afkast for dig som investor.

Det investerer Klima og Miljø i

Nordea Invest Klima og Miljø er forvaltet af erfarne porteføljemanagere. Alle virksomheder i fonden beskæftiger sig med klima og miljø indenfor tre hovedområder: 

Ressourceoptimering
Virksomheder med fokus på at få mere ud af mindre. Fx mere effektive energiløsninger, økomobilitet og smart-farming.
Repræsenterer ca. 70% af porteføljen.

Miljøbeskyttelse
Virksomheder der gør verden til et renere sted. Fx gennem affaldsbehandling og løsninger, som sikrer rent vand og luft.
Repræsenterer ca. 25% af porteføljen.

Alternativ energi
Virksomheder i unge brancher med stort potentiale. Fx producenter af løsninger inden for sol- og vindenergi.
Repræsenterer ca. 5% af porteføljen.

Eksempler på virksomheder i Klima og Miljø

Nordea Invest Klima og Miljø investerer i 40-60 virksomheder. Her kan du se eksempler på, hvordan virksomhederne bidrager til klimaløsninger og relaterer sig til FN’s verdensmål

Interessen for klimavenlige investeringer stiger eksplosivt

Investeringer der tager hensyn til miljø, sociale aspekter og god selskabsledelse har været et varmt emne længe, og de seneste par år har man også kunnet se det i tallene hos Nordea Invest. Nordeas Klima og Miljø-fond, der i Danmark sælges under Nordea Invest-paraplyen, og ude i Europa under navnet Nordea-1 Climate & Environment fund, er vokset betragteligt siden 2015.

I dag er der knap 18 mia. kr. totalt i fonden (december 2019), og både herhjemme og i udlandet, har investorerne fået øjnene op for, at investeringer i at forebygge, afhjælpe og tilpasse sig til ændringer i klimaet er interessante.

Formue i DKK i Nordea´s Klima og Miljø-fonde

Fremtiden ser lys ud for klima- og miljøinvesteringer

For at nå målet om at holde den globale opvarmning under to grader skal verden, ifølge FN’s klimasekretariat UNEP, fordoble sine klimainvesteringer – så de når næsten 790 milliarder dollars om året – inden 2020. Herefter skal der frem mod 2035 investeres 2,3 billioner dollars årligt i klima- og miljøløsninger.

Alt tyder altså på, at Klima- og miljøløsninger er kommet for at blive. Og selvom det ikke i sig selv er en garanti for afkast, så ser vi gode muligheder for at denne type investeringer også fremover vil være interessante for investorerne.

Hus_solceller

Bliv investor

Er du kommet frem til, at du gerne vil investere dine penge? Så er næste skridt at få tegnet en personlig investeringsprofil. Lad Nordea Bank klæde dig på, så du kan træffe dine investeringsbeslutninger på et personligt og velinformeret grundlag.