Investorinformation

Skal jeg betale skat af min investeringer?

Ja, du skal betale skat af dine investeringsgevinster og er selv ansvarlig for, at din årsopgørelse er udfyldt korrekt. Det gælder, uanset om du køber eller sælger værdipapirer – eller blot får udbetalt et årligt udbytte.

Læs mere her

Hvorfor skal jeg geninvestere mit udbytte?

Hvis du ikke skal bruge dit udbytte her og nu, kan det være en fordel at geninvestere det. Hvis dit udbytte ikke bliver geninvesteret, ryger pengene over på en lønkonto, hvor de over tid vil tabe værdi grundet inflationen.

Se seneste udbytter her

Hvad er en Nordea Invest Enhanced-fond?

Enhanced-fonde kan bedst beskrives som "forbedrede indeksfonde". Det er passivt forvaltede fonde, hvor der tages enkelte aktive bets for at identificere og prioritere de bedste performende aktier i porteføljen.

Hvorfor taler man om aktive penge?

Aktive penge er penge, der skaber værdi – ikke taber værdi. At aktivere sine penge handler om at investere sin opsparing i stedet for at holde den ro på en lønkonto, hvor den langsomt bliver spist op af inflationen og lave renter.

Læs mere her

Hvorfor afholdes der generalforsamlinger?

Som investor har du ret til at gøre din indflydelse gældende. På generalforsamlinger godkender investorerne årsregnskaber samt vælger bestyrelse og vedtager eventuelle ændringer i vedtægterne.

Tilmeld dig her

Hvad er årsrapporter og fondsbørsmeddelelser?

Årsrapporter og fondsbørsmeddelelser er et vigtigt værktøj for de fleste investorer. Vi har samlet det hele ét sted, herunder de seneste prospekter og Central Investeringsinformation for Nordea Invest.

Se alle her