Hvad er en investeringsforening?

En investeringsforening er en opsparingsform, der giver dig en række fordele, som ellers er forbeholdt de største investorer. Det er en af de nemmeste måder at investere på, og alle kan være med.

Når du investerer i en investeringsforening, er du sikret risikospredning og løbende pleje af din opsparing. Du bestemmer selv, om du vil investere i aktier, obligationer eller en kombination af begge.

boxes

Overlad din opsparing til de professionelle

I en investeringsforening slipper du for selv at købe værdipapirer. I stedet overlader du investeringen til professionelle porteføljeforvaltere, som følger markederne tæt. De fleste investeringsforeninger har et stort udvalg af fonde, som porteføljeforvalterne kan vælge imellem. I nogle fonde findes der helt op til 400 forskellige værdipapirer (aktier og/eller obligationer), hvilket sikrer dig en stor risikospredning.

Jo flere vi er, jo større fordele

Grundprincippet i en investeringsforening er at pulje investorernes penge, så foreningens porteføljeforvaltere kan investere en større sum på markedet. Det kommer dig især til gode på to måder:

  1. En større samlet sum giver dig adgang til markeder, som mindre, private investorer ellers har svært ved at få adgang til.
  2. En større samlet sum giver dig mulighed for at sprede risikoen ud på flere aktiver, end hvis du selv skulle investere.

 

pig

En investeringsforening er værd at overveje, hvis:

  • Du ønsker at sprede dine investeringer for at begrænse risikoen mest muligt.
  • Du ønsker at investere i markeder, som private investorer har svært ved at få adgang til.
  • Du ikke selv ønsker at bruge meget tid på dine investeringer.
Magasinet

Ved du, hvordan din investeringsforening bliver ledet?

Sådan investerer du

Log på Nordea Investor

Klik på fanebladet ’Markedet’

Vælg ‘Investeringsforeninger’

Afgiv din ordre