Aktiver dine penge

Aktivér dine penge – og få mere ud af din opsparing

Vi danskere er ofte gode til at aktivere os selv og det liv, vi lever. Men vores opsparing har vi for vane at holde i ro til den dag, vi skal bruge den, og det kan på sigt blive en omkostningsfuld affære. Ved at aktivere dine penge, får du ganske enkelt mere ud af dem - og heldigvis er det ikke så svært.

Din opsparing mister værdi

Inflation gør dine penge mindre værd

Hvis du lægger en 100-kroneseddel i en kaffedåse i dag, vil selvsamme seddel være blot knap 75 kroner værd om 15 år*.

*Beregningen er lavet med en forventet årlig inflation på 2%.

Test inflationen

Danskerne har rigtig mange penge gemt væk i kaffedåsen eller på den almindelige lønkonto. Men det er ikke omkostningsfrit. Med de lave indlånsrenter, vi ser i øjeblikket, kan man faktisk blive fattigere af at forholde sig passivt, fordi inflationen er højere.

*Beregningen er lavet med en forventet årlig inflation på 2%.

Podcast: Kontanter lider en stille død på din konto

I denne særlige udgave af vores tema-podcast har vi samlet forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen og strateg Andreas Østerheden til en snak om, hvorfor det er en god idé at aktivere sine penge fremfor at have dem stående kontant på kontoen.

Høj eller lav risiko? Du vælger selv

Der er altid risici forbundet med investering. Det kommer man ikke uden om. Men du er selv herre over din risikovillighed – og der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet.

Danskernes opsparing taber 19.599 kr. i minuttet

Den store investeringsguide: Sådan får du plus på kontoen

Drømmer du om plus på kontoen og større økonomisk råderum? Så er det bare med at sende din opsparing på arbejde ved at investere. Det er både nemt og effektivt.

Nordea Invest Basis

Du mange forskellige muligheder for at investere dine penge. Du behøver ikke selv at være investeringsekspert – med Nordea Invest Basis overlader du det hele til vores specialister.

Lav andel af aktier, høj andel af obligationer
Balanceret andel af aktier og obligationer
Høj andel af aktier, lav andel af obligationer

Gør du dine børn en bjørnetjeneste?

Mange forældre opretter en børneopsparing til deres børn i god tro, men det viser sig at være en decideret dårlig forretning. Som en anden Pacman fortærer inflationen lige nu nemlig den ene krone efter den anden af dine børns fremtidige penge.

Men sådan behøver det ikke at være.

Bliv investor

Er du kommet frem til, at du gerne vil investere dine penge? Så er næste skridt at få tegnet en personlig investeringsprofil. Lad Nordea Invest klæde dig på, så du kan træffe dine investeringsbeslutninger på et personligt og velinformeret grundlag.