Bæredygtig opsparing

Hvad er bæredygtig opsparing?

Klimaforandringerne har længe været på den globale dagsorden, men med den varmeste og tørreste sommer i mands minde må man sige, at klimaet for alvor har talt med store bogstaver. Også lokalt for os danskere.

Netop klima- og miljøhensyn er et af de parametre vi har fokus på, når vi screener de selskaber, vi investerer dine penge i. Vi tror nemlig på, at bæredygtighed er vejen frem – også når det kommer til din opsparing. Og vi er ikke bange for at sætte handling bag ordene. 

Det betyder eksempelvis, at vi fuldstændigt udelukker alle virksomheder, der får mere end 30% af deres omsætning fra den største klimasynder, kul, fra vores aktiefonde.

Dialog og indflydelse

Bæredygtig opsparing – det bedste fra to verdener

For nogle handler investering udelukkende om at maksimere afkastet. For andre betyder det lige så meget, at opsparingen bliver investeret i virksomheder, som opfører sig ordentligt, passer på miljøet og tager samfundsansvar. Med en bæredygtig opsparing i Nordea Invest får du, populært sagt, det bedste fra begge verdener. Bæredygtighed og afkast udelukker nemlig ikke hinanden. Tværtimod kan vi se, at bæredygtighed bliver et stadig større konkurrenceparameter for verdens virksomheder. Netop derfor er alle vores fonde screenet for virksomheder og brancher som vi har besluttet ikke at investere i.

Bæredygtig opsparing forklaret på 60 sekunder

Se filmen

Fonde til dig, der vil spare ekstra bæredygtigt op

En fond kan være bæredygtig på mange måder. Men til dig, der ønsker at investere i vores allermest bæredygtige fonde, har vi Nordea Invest Klima og Miljø-fonden og Nordea Invest Stars-fondene.

Disse fonde skiller sig ud ved at have ekstra fokus på bæredygtighed – men på hver deres måde.

Spar op i et bedre klima

Nordea Invest Klima og Miljø investerer i virksomheder, der helt konkret tager hånd om nutidens klima- og miljømæssige udfordringer. Primært inden for områderne miljøbeskyttelse, ressourceoptimering og alternativ energi.

Nordea Klima & miljø

Spar op i en bæredygtig familie

Nordea Invest Stars-familien skiller sig ud ved at investere i virksomheder, der alle udmærker sig i måden, de håndterer muligheder og risici relateret til miljø, menneskerettigheder, arbejdsvilkår og god selskabsledelse.

Nordea Invest Stars

Tro flytter bjerge – bæredygtig opsparing flytter holdninger

Som investor i Nordea Invest er du en del af noget større. Med vores investorer i ryggen har vi nemlig en økonomisk pondus, som betyder, at selv de største virksomheder lytter, når vi forsøger at påvirke dem i en mere bæredygtig retning.

På den måde sender du ikke blot et stærkt signal, når du sammen med tusindvis af andre investorer investerer din opsparing på en bæredygtig måde. Du spiller også en aktiv rolle i at flytte holdninger, hvor det virkelig kan mærkes.

Bag enhver investering står en stærk ESG-analyse

Økonomiske nøgletal er vigtige i al kapitalforvaltning. Men i Nordeas porteføljeforvaltning indgår der også spørgsmål om miljø, socialt ansvar og god selskabsledelse i regnestykket – de såkaldte ESG-faktorer.

Derfor har vi et dedikeret team, som udelukkende beskæftiger sig med at analysere de virksomheder, vi investerer i med fokus på miljø, socialt ansvar og god selskabsledelse.

Hvad er ESG?

Se filmen

Bliv investor

Er du kommet frem til, at du gerne vil investere dine penge? Så er næste skridt at få tegnet en personlig investeringsprofil. Lad Nordea Bank klæde dig på, så du kan træffe dine investeringsbeslutninger på et personligt og velinformeret grundlag.