Bæredygtig opsparing

Bæredygtige opsparinger dækker bredt

For nogle handler investering udelukkende om at maksimere afkastet. For andre betyder det lige så meget, at opsparingen bliver investeret i virksomheder, som opfører sig ordentligt og tager samfundsansvar.

I Nordea Invest tager vi højde for begge dele, når vi investerer din opsparing i bæredygtige virksomheder. Vi er nemlig overbevist om, at bæredygtighed er et stadig vigtigere parameter. Også når det gælder dine investeringer.

Spar bæredygtigt op med Stars

Alle vores fonde er screenet for virksomheder og brancher som vi har besluttet ikke at investere i, men ønsker du at spare op i de allermest bæredygtige virksomheder - økonomisk såvel som miljømæssigt - så har vi vores Nordea Invest Stars fonde.

Alle potentielle Stars-virksomheder undergår et ekstra grundigt analysearbejde, og bliver blandt andet vurderet ud fra både økonomiske nøgletal og virksomhedernes håndtering af muligheder og risici relateret til miljø, menneskerettigheder, arbejdsvilkår og god selskabsledelse. En Stars virksomhed tilvælges nøje til fonden på baggrund af sin såkaldte ESG-score og en Stars fond har derfor både en ESG-analytiker og en porteføljemanager som forvaltere.

Bæredygtig opsparing forklaret på 60 sekunder

Se filmen

Tro flytter bjerge – bæredygtig opsparing flytter holdninger

Som investor i Nordea Invest er du en del af noget større. Med vores investorer i ryggen har vi nemlig en økonomisk pondus, som betyder, at selv de største virksomheder lytter, når vi forsøger at påvirke dem i en mere bæredygtig retning.

På den måde sender du ikke blot et stærkt signal, når du sammen med tusindvis af andre investorer investerer din opsparing på en bæredygtig måde. Du spiller også en aktiv rolle i at flytte holdninger, hvor det virkelig kan mærkes.

Bag enhver investering står en stærk ESG-analyse

Økonomiske nøgletal er vigtige i al kapitalforvaltning. Men i Nordeas porteføljeforvaltning indgår der også spørgsmål om miljø, socialt ansvar og god selskabsledelse i regnestykket – de såkaldte ESG-faktorer.

Derfor har vi et dedikeret team, som udelukkende beskæftiger sig med at analysere de virksomheder, vi investerer i med fokus på miljø, socialt ansvar og god selskabsledelse.

Hvad er ESG?

Se filmen

Mere snak, mere handlen

Vi mener, ​​at aktivt ejerskab gennem dialog med de virksomheder, vi investerer i, er den bedste måde at påvirke og ændre deres adfærd.